Bøger / skønlitteratur / roman

Aske og støv


Beskrivelse


Krimi. Den pensionerede kriminalkommisær Frank Elder bliver opfordret til at hjælpe med undersøgelsen af, hvad der gik galt ved anholdelsen ef en voldelig kriminel. Et af hovedvidnerne bliver myrdet, men Elder trænger til bunds i sagen, der afslører korruption i politiets rækker. Samtidig har han alvorlige problemer med sin unge datter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Den nu pensionerede vicekriminalkommissær Frank Elder, som første gang præsenterede sine sindrige deduktive evner i en ligeså effektiv thriller af bedste britiske spændingsklasse, Kød og blod fra 2005, er igen aktiv i tjeneste, da en kvindelig kriminalbetjent, han engang havde en ultrakort seksuel udenomsægteskabelig flirt med, findes myrdet, kort tid efter hun har været indblandet i en af de rutineanholdelser, hvor alt bare går frygteligt skævt. Blod, død og ulykke, hvor det nu er Elders utaknemmelige opgave helst at finde den kringlede sandhed bag de voldsomme begivenheder. En sandhed måske skæbnesvangert ubehagelig for politiet, hvor "skeletter" rasler ud af skabet. Samtidig får læseren yderligere et indblik i Elders eget privatliv, hvor især en psykisk ustabil datter plager Elders samvittighed fra en tidligere sag, hvor han ikke slog til som den far, der klarer alt. Elders indre dæmoner lurer stille men påtrængende, og kun han selv kan konfrontere dem. Underholdende spændingsroman fra Harvey, der allerede har høstet mange anmelderroser for sin anden krimiserie om ligeledes en vicekriminalkommissær, Charles Resnick, præsenterer her andet bind af en serie med lige så store kvaliteter. Kan sammenlignes fx med Ian Rankin. Oplagt til alle læsere af spænding hvor stædig deduktion og psykologisk tæft betyder mere end revolverstørrelse eller simpel "tju-bang-action".


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2007

af

af

Camilla Vikkelsø

d. 10. apr. 2007

Wauw! Britiske Harvey mestrer i den grad den moderne krimi. Mord, voldtægt, perversiteter, magtbegær og politikorruption er ingredienserne i "Aske og støv", og det er i topklasse. "Aske og støv" er de...


Weekendavisen

d. 23. mar. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. mar. 2007


Jyllands-posten

d. 22. feb. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. feb. 2007


Politiken

d. 3. mar. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. mar. 2007


Information

d. 8. mar. 2007

af

af

Tonny Vorm

d. 8. mar. 2007