Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Askepot


Beskrivelse


Billedbog. Askepot slider og slæber for sin onde stedmoder og -søstre, uden håb om en bedre tilværelse. Pludselig en dag bliver alle unge, ugifte kvinder inviteret til bal på slottet, for prinsen leder efter sin prinsesse. Med hjælp fra sine dyrevenner og en god fe-gudmor bliver Askepot trods alle odds også i stand til at drage afsted.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 2. sep. 2015

2 billedbøger der vil vække glæde hos de 4-7-årige Disney-fans. Måske vil især pigerne sætte pris på det lyserøde univers i "Askepot" og den romantiske historie i "Lady og Vagabonden".

Bøgerne er baseret på Disneys populære og klassiske tegnefilm om henholdsvis Lady og vagabondenAskepot fra 1955 og Askepot fra 1949, og ligger sig tæt op af filmudgaverne. Den stakkels Askepot må slide dagen lang for sin onde stedmoder og -søstre, men med hjælp fra en masse søde dyr og en god fe-gudmor kommer Askepot til bal på prinsens slot og hendes lykke bliver vendt. Med ankomsten af en lille ny baby mindskes familiens tid og overskud til den lille overklassehund Lady, der finder støtte og venskab hos gadekrydset Vagabond. Illustrationerne er stillbilleder fra tegnefilmene og teksten er bearbejdet i forhold til de oprindelige versioner. Hardback i stort formatBøgerne er baseret på Disneys populære og klassiske tegnefilm om henholdsvis Lady og vagabonden fra 1955 og fra 1949, og ligger sig tæt op af filmudgaverne. Den stakkels må slide dagen lang for sin onde stedmoder og -søstre, men med hjælp fra en masse søde dyr og en god fe-gudmor kommer til bal på prinsens slot og hendes lykke bliver vendt. Med ankomsten af en lille ny baby mindskes familiens tid og overskud til den lille overklassehund Lady, der finder støtte og venskab hos gadekrydset Vagabond. Illustrationerne er stillbilleder fra tegnefilmene og teksten er bearbejdet i forhold til de oprindelige versioner. Hardback i stort format.

Søde og evigt populære fortællinger. Bogens illustrationer fungerer de fleste steder godt, men af og til understøtter stillbillederne ikke den forkortede og lettere refererende tekst tilstrækkeligt, hvilket kan skabe lidt forvirring. Forsiderne signalerer tydeligt Disney og formidler sammen med bagsideteksten fint indholdet.

Begge historier er tidligere udkommet i mange forskellige udgaver, fx i Lady og vagabondenAskepot (96 sider) og Askepot (101 sider), hvor teksten synes mindre bearbejdet og forkortetBegge historier er tidligere udkommet i mange forskellige udgaver, fx i Lady og vagabonden (96 sider) og (101 sider), hvor teksten synes mindre bearbejdet og forkortet.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 24. mar. 2015

Læs de kendte historier om Tornerose og Askepot i en ny Disney udgave med flot 3D forside. Kan læses højt for børn i alderen 3-6 år.

De to eventyr er baseret på Disneys filmudgaver med genkendelige replikker og illustrationer i en forkortet udgave med færre sider end i tidligere Disney-udgaver. Forsiden af henholdsvis Tornerose og Askepot er i 3D, så læseren kigger ind i rummet eller landskabet bag hovedpersonen. Bagsidetekst fortæller kort om indhold suppleret af en enkelt illustration fra bogen.

3D forsiden i skarpe farver vil helt sikkert appellere til målgruppen og med det handy format kan bogen nemt tages med. Formatet er lidt mindre end den gængse A4 formats Disney billedbog og lidt kortere i teksten, men er stadig den samme let genkendelige historie både i Askepot og Tornerose.

Der findes mange Disney-udgaver af de to eventyr senest AskepotTornerose (Vores bedste klassikere) og Tornerose. De to nye udgaver her har færre sider og dermed en kortere tekst og er i et mindre formatDer findes mange Disney-udgaver af de to eventyr senest Askepot (Vores bedste klassikere) og . De to nye udgaver her har færre sider og dermed en kortere tekst og er i et mindre format.