Bøger / faglitteratur / håndbøger

Aspergers syndrom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


For lærere, pædagoger, psykologer og arbejdsgivere samt til personer med Aspergers syndrom, forældre og øvrige pårørende.

Indhold

Hvad er Aspergers syndrom? ; Diagnosen ; Social forståelse og venskab ; Drillerier og mobning ; Theory of mind ; At forstå og give udtryk for følelser ; Særinteresser ; Sprog ; Kognitive evner ; Motorik ; Sensorisk følsomhed ; Livet efter skolen : uddannelse og karriere ; Langvarige relationer ; Psykoterapi ; Hyppigt stillede spørgsmål


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2008

af

af

Katja Larsen

d. 18. juni 2008

Aspergers syndrom henvender sig til forældre til børn med Aspergers syndrom samt professionelle og studerende.

Tony Attwood er praktiserende klinisk psykolog og i bogen bruger han casestudier og personlige beretninger fra arbejdet. Aspergers syndrom er lettilgængelig, samtidig med at forfatteren får formidlet den nyeste internationale forskning om Aspergers syndrom. Forfatteren kommer desuden ind på relaterede diagnoser som fx autisme, gennemgribende udviklingsforstyrrelser og uspecificeret empatiforstyrrelse. Håndbogen giver teoretisk og prakstisk viden om Aspergers syndrom og læseren bliver i stand til at forstå hvorfor og hvordan en person med Aspergers syndrom er anderledes. Der er desuden en utroligt udførlig litteraturliste, ordliste og emneindeks mm.

Tony Attwood har tidligere skrevet bogen Én fod ude - én fod inde, 2000. Desuden er der bogen Kan I forstå mig?, 2006 af Sofie Koborg Brøsen, som er en forældrevejledning. Umiddelbart kan jeg ikke se at der er andre nyere udgivelser der går i dybden på samme måde som Aspergers syndrom.

Her er en rigtig flot og grundig bog om et emne, der ikke er meget om i forvejen. Den er professionel men samtidig lettilgængelig. Den kan bruges af både profesionelle, studerende samt pårørende.


Undervisere.dk

Årg. 3, jan. (2009)

af

af

Niels Peter Agger

Årg. 3, jan. (2009)


Ugeskrift for læger

Årg. 171, nr. 3 (2009)

af

af

Martin Balslev Jørgensen

Årg. 171, nr. 3 (2009)