Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Asta er firs år


Beskrivelse


Når Asta besøger mormor, hygger hun sig og nyder at være der. De drikker sodavand og kakao. De spiller spil, spiser is, går tur og er til bingo. Det er skønt at være firs år, synes Asta.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 17. jan. 2020

Asta må få et dyr, men hun vil ikke nøjes med et lille dyr. Det skal ikke være en lille fisk, en lille fugl eller en lille kanin. Nej, Asta vil have en søko, en ørn, en kobra eller en bjørn. Når Asta besøger mormor, hygger hun sig og nyder at være firs år som mormor. To letlæste bøger fra 7 år/1. klasse.

To små bøger i serien "Læs lydret" trin 3, med lix 4/5 og let-tal 9/14. Far får pip af Asta. Hun vil ikke nøjes. "Du er fuld af fis, Asta", siger far. Men Asta vil have sin vilje. Så Asta og far kommer hjem med et megastort dyr. I "Asta er firs år" nyder Asta mormors selskab, hvor alt går langsomt. De spiller spil, spiser is, går tur og er til bingo. Det er skønt at være firs, synes Asta. Men efter en uges ferie får Asta nok af tv, bingo og at være firs år. Asta er nemlig kun syv.

De to historier er sjove og lunefulde, og de giver et billede af en skøn og glad pige på 7 år. Hun har sin egen mening, men nyder også den rolige ferie sammen med mormor. Teksterne har lydrette ord med op til 6 bogstaver. Ordene bliver gentaget mange gange. Illustrationerne, af Naja Schønemann, understøtter og udvider de to finurlige tekster. Bøgerne har indbydende omslag.

Andre letlæselige bøger om børn der også elsker store kæledyr møder vi i Villy og VapsPalle passer hundElla Nutella og Palle passer hund. I Ella Nutella møder vi også en selvstændig pigeAndre letlæselige bøger om børn der også elsker store kæledyr møder vi i Villy og Vaps og . I Ella Nutella møder vi også en selvstændig pigeAndre letlæselige bøger om børn der også elsker store kæledyr møder vi i Villy og Vaps og Palle passer hund. I møder vi også en selvstændig pige.