Bøger / faglitteratur

At leve smukt - med uvished og forandring


Beskrivelse


Om den buddhistiske praksis - "de tre løfter", der er en del af rejsen mod oplysning. Løfterne gennemgås kronologisk: Forpligt dig til ikke at gøre andre levende væsener fortræd, forpligt dig til at drage omsorg for andre og forpligt dig til at omfavne verden, som den er.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 4. okt. 2017

Buddhistisk inspireret bog om "de tre løfter", der er en del af rejsen mod oplysning. For voksne med interesse i buddhistiske tanker.

Forfatteren gennemgår de tre løfter kronologisk: Forpligt dig til ikke at gøre andre levende væsener fortræd, forpligt dig til at drage omsorg for andre og forpligt dig til at omfavne verden, som den er. Der bruges citater fra buddhistiske tænkere, meditationer samt forskellige praksisser fx "tonglen", hvor man indånder smerte og udånder lindring.

Forfatteren skriver i forordet, at hun ønsker at udbrede "de tre løfter" til mennesker uden for den buddhistiske verden. Dette formål opfyldes ikke, da bogens sværhedsgrad kræver en forhåndsviden om personer og begreber. Også når ordforrådet ikke er svært, er det vanskeligt skrevet for den uindviede fx: "Med den tredje forpligtelse træder vi helt ind i grundløshedens univers ved at slappe af med vore vilkårs fortsatte ubestandige natur, ved at opleve den som oplyst energi og som den grundlæggende godheds manifestation." For mennesker, der er inde i stoffet i forvejen, vil der sikkert være meget at hente, da forfatteren er dedikeret.

Forfatteren citerer flere gange fra bøger af C. Trungpa. Hvis man vil vide mere om buddhistiske tanker fra denne mester kan man læse Meditation og spirituel materialismeShambhala og ShambhalaForfatteren citerer flere gange fra bøger af C. Trungpa. Hvis man vil vide mere om buddhistiske tanker fra denne mester kan man læse Meditation og spirituel materialisme og .