Bøger / faglitteratur / øvelser

At overvinde perfektionisme : en selvhjælpsguide, der bruger teknikker fra kognitiv adfærdsterapi


Beskrivelse


Beskrivelser af, hvordan stræben efter urealistisk høje standarder kan medføre blandt andet tvangsadfærd og depression. Med øvelser, der kan hjælpe til en mere fri og fleksibel tankegang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 7. juni 2012

Til alle perfektionister, der ønsker at komme ud over deres perfektionisme ved selvhjælp. Herudover kan bogen anvendes af terapeuter og behandlere.

Bogen er oversat fra engelsk og indgår i Klims række af selvhjælpsbøger baseret på kognitiv terapi med serietitel Nye psykologiske perspektiver. Forfatterne er hhv. psykologer og undervisere. Bogen definerer perfektionisme som stræben efter høje standarder, som samtidig skaber problemer for personen. Der er ikke noget i vejen med høje idealer, men de negative konsekvenser kan være fx ængstelse, depression, social isolation, søvnløshed, udmattelse. OCD, spiseforstyrrelser, stress mv. kan have udspring i perfektionisme, så mennesker med den type problemer kan måske identificere sig som perfektionister og bruge bogens anvisninger. I bogens 1. halvdel beskrives perfektionisme i dens forskellige afskygninger og udtryk, mens 2. halvdel er selvhjælpsdelen med opgaver - ofte skemaer til udfyldelse. Det understreges flere gange, at den kognitive metode ikke nødvendigvis er vejen frem for alle, at nogen kan have brug for en terapeut til at guide eller bruge en anden metode.

Miss Perfect og Præstationsfælden er begge henvendt til yngre kvinder. Jagten på det perfekte liv bygger på positiv psykologi. Titlerne er alle fra 2010.

En bog bredt henvendt til alle, hvis tilværelse formørkes af en overdreven selvkritisk indstilling. Det er min fornemmelse, at deres pårørende også kan hente tiltrængt forståelse ved at læse med.Informationer og udgaver