Bøger / skønlitteratur / roman

At redde fisk fra at drukne


Beskrivelse


Fortælleren er en nylig afdød rejseleder, der overvåger 11 amerikanske kunstturister på rejse i Burma, hvor de kidnappes af venlige karener, der leder efter en reinkarneret beskytter. Kultursammenstødet bliver voldsomt, grinagtigt, givende og personligt berigende for alle.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2006

af

af

Winni Thorup

d. 23. mar. 2006

I sin bog som oprindeligt udkom i 2005, løser Amy Tan et litterært dilemma med vanligt glimt i øjet. Fortælleren er nyligt afdød, og kan i sin åndetilstand naturligvis agere som alvidende fortæller. Allerede fra bogens start, etablerer forfatteren således en legende indforståethed med læseren, og vi er med på, at alt kan ske. Den afdøde kinesisk-amerikanske kvinde skulle have været leder af en tur til Burma for 12 amerikanske kunst-turister. Lederen bliver i stedet den nervøse, lettere overvægtige Bennie, som mest længes efter sin bøssekæreste og deres hyggelige hjem. I Burma kidnappes gruppen på venligste vis af et stammefolk, karenerne, som lever dybt inde i junglen og som tror, at en fra gruppen er deres reinkarnerede beskytter mod det burmesiske militærregime. Det kommer der mange groteske og kultursammenstødende scener ud af. Amy Tan kredser igen om mor-datter temaet, men historien er bredere anlagt, og forholder sig mere til enkeltindividets ansvar og moral end til en politisk ditto. Den på samme tid altgennemtrængende og flygtige, grotesk mediestyrede verden, fremlægges i al sin frygtelige grinagtighed. En skøn satirisk historie for både trofaste og nye læsere.


litteratursiden.dk

d. 15. maj 2006

af

af

Rikke Bødker

d. 15. maj 2006

Hvordan kan 11 mennesker pludselig bare forsvinde? Og hvilken betydning får deres forsvinden? Vender de nogensinde tilbage til deres normale liv? Amy Tans seneste roman tager udgangspunkt i en rejse, ...


Kristeligt dagblad

d. 31. mar. 2006

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 31. mar. 2006


Jyllands-posten

d. 31. mar. 2006

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 31. mar. 2006


Weekendavisen

d. 21. apr. 2006

af

af

Anne Knudsen

d. 21. apr. 2006


Standart

Årg. 20, nr. 2 (2006)

af

af

Bodil Hohwü Nielsen

Årg. 20, nr. 2 (2006)