Bøger / faglitteratur

At skyde en elefant : jagthistorier fra Arktis til Afrika


Beskrivelse


Jagtoplevelser fra især Zimbabwe og Grønland samt synspunkter på blandt andet folks og naturens vilkår.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. sep. 2012

Jagtrejsende, lænestolsrejsende jægere og andre med interesse for gode naturhistorier vil læse og rejse med denne på samme måde som med forfatterens første bog Safari for alvor (2003/2005).

I denne bog fortsætter forfatteren ad samme spor som i den første bog med udgangspunkt i især Zimbabwe, men udvider reviret til også at omfatte bl.a. Grønland, New Foundland og et par andre steder. Fortælleren er en god og professionel formidler med erfaringer fra bl.a. Jagtmagasinet på dk4. Foruden jagtoplevelser - som en føljeton om at prøve at skyde en elefant - bl.a. i forbindelse med optagelser hertil, rummer bogen funderinger og filosoferinger over meget som fx folks og naturens vilkår i især Grønland og Zimbabwe, dyrs vilkår og jagtens væsen. Alt fortalt i en særlig og for de fleste jagthistoriebøger uvant kalejdoskopisk og alligevel sammenhængende form med sidehistorier, mellemhistorier og omveje. Bogen bæres af ordene, og de er gode, mens bogens få farvefotos er samlet i en blok på 16 sider midt i bogen og ikke tilføjer bogen yderligere.

I samme stil og med samme målgruppe som forfatterens første bog (men desværre uden dvd) og et friskt bud på en nutidig fortælleform af jagthistorier vejet op mod næsten alle andre bøger med jagtberetninger.

Gode og professionelt formidlede jagtoplevelser fra især Zimbabwe og Grønland samt synspunkter på bl.a. folks og naturens vilkår i især de samme lande fortalt i en fascinerende kalejdoskopisk og ikke kronologisk lineær form, som vil fange de fleste læsere.


Kristeligt dagblad

d. 30. okt. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 30. okt. 2012


Jæger

Årg. [21], nr. 12 (2012)

af

af

Torben Møller-Nielsen

Årg. [21], nr. 12 (2012)