Bøger / faglitteratur til børn

Autisme i familien


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af de 9 største problemer for børn med autisme, dernæst et afsnit om definition og diagnose og til slut en gennemgang af, hvad man kan gøre derhjemme for at hjælpe barnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 21. nov. 2011

Denne enkle og letforståelige bog kan bruges af forældre, pårørende og personale i fx børnehaven, gerne sammen med forældrene. Den er tænkt som grundlag for samtale om emnet.

Teksten er delt op i 3 afsnit, hvor vi først får en gennemgang af de 9 største problemer for børn med autisme, dernæst et afsnit om definition og diagnose og til slut en gennemgang af, hvad man kan gøre derhjemme for at hjælpe barnet. Alle de meget kortfattede tekster er tydeliggjorte af klare farveillustrationer i en barnlig streg. De tre forfattere, der er hhv. psykolog og lærere, har med bogen ønsket at lave et værktøj, der med få, enkle og klare tekster kan danne grundlag for samtaler med andre forældre og fx forældre og pædagoger imellem. To af forfatterne arbejder som hjemmekonsulenter for familier med autistiske børn, bogen udkom oprindelig på engelsk i 2006, men er bearbejdet efter danske forhold.

Der udkommer meget om autisme, men det bruges også rigtig meget. Denne bog minder mig mest om Dorthe Ørsigs to bøger Mor hjælp mig, 2009, og Mor husk mig, 2011, der dog har moderens vinkel. Men i enkelhed og klarhed minder de om denne. Bogen her er kun beregnet til samtale og første læring, skal man i dybden skal man til andre bøger.

En fin og enkel gennemgang af et kompliceret emne, der vil være god som grundlag for samtale. Illustrationerne virker unødvendigt barnlige på mig, da der jo ikke tale om en bog man skal læse sammen med barnet.