Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Bål og mad


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. aug. 2010

Bliv ekspert i overlevelse er titlen på en ny serie til børn og unge fra 10 år og opefter. Serien giver god råd om at klare sig i naturen og fortæller overlevelseshistorier fra hele verdenen. Bål og mad og Find mad og vand hedder de to titler om at få føde. Derudover indeholder serien også titler om at bygge sheltere, lave redskaber, orientere sig samt kunne klare sig i nødsituationer.

Bål og mad fortæller, hvordan man opbygger forskellige typer af bål, hvordan man overlever ved hjælp at et bål, hvordan man laver mad over bål med videre. I Find mad og vand fortælles der om, hvordan man finder mad og vand i naturen under forskellige klimaforhold. Begge bøger afsluttes med en lille quiz, hvor læseren kan teste sine overlevelsesevner. Det er spændende læsning, som mange drenge vil hygge sig med at læse. Men samtidig er det rent fagligt en "poppet" og overfladisk behandling af emnet.

Der er udgivet en del bøger om madlavning over bål, som kan anvendes sammen med disse bøger. Eksempelvis Bål & udeliv : madoplevelser for store og små i det fri, 2009.

To spændende bøger om overlevelse i den vilde natur. Bøgerne er dog mere anvendelige til hyggelæsning og underholdning end til decideret overlevelse.