Bøger / faglitteratur / håndbøger

Babyhåndbogen : din baby a-å


Beskrivelse


Håndbog med gode råd fra a-å om babyen. Desuden temaartikler om mad, gråd, søvn, motorisk udvikling m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lis Pedersen

d. 18. dec. 2018

Babyhåndbogen er opdelt i 3 afsnit: Første afsnit indeholder kapitler om emner som amning, leg og legetøj, motorisk og sproglig udvikling. 2. afsnit er leksikalt opbygget, og her finder manvist de fleste af de emner, forældre kan have brug for, og her er mange henvisninger, både til 1. og 2. afsnit. Herefter følger et større kapitel om babymad, ét om at være både forældre og par ogsidst adresser, litteratur og register. Vægten er lagt på 0-1 år, men mange steder beskrives udviklingen indtil 3-4 år, f.ex. under motorisk udvikling. Bogen er illustreret med tegninger, derprimært skal supplere teksten og enkelte fotos. Helle Andersen pointerer, at patentløsninger ikke findes, for børn - og deres forældre - er forskellige, men forældrene skal stole på deres egnevurderinger. Hun er sundhedsplejerske og har tidligere udgivet Babymad : kost for de 0-2 årige, 1989 og Babyhåndbogen, 1990 (72 sider). Det er en udmærket håndbog, der fint supplerer deneksisterende bestand.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 27. apr. 2009

Babyhåndbogen : din baby a-å henvender sig til forældre, der ønsker et mindre praktisk leksikon om deres baby.

Forfatteren er sundhedsplejerske og har bl.a. skrevet Babybogen, 2007. Babyhåndbogen er et leksikon, hvor man som forældre hurtigt og nemt kan finde svar på rigtig mange spørgsmål, der melder sig i barnets første 2 leveår. Her får man kort svar om alt fra amning, babymassage, bæreseler, hikke, hudpleje, legetøj, motorisk udvikling, syge børn, kræsenhed osv. Mit umiddelbare indtryk er, at bogen rummer stort set alle de spørgsmål, man kan have som forældre i de første år. Det er ikke uddybende tekster, men den gennemgår de vigtigste pointer. Bogen er opdelt alfabetisk, og er pænt sat op med illustrationer. Den kan desuden være egnet til bedsteforældre.

6. udgave af denne er fra 2001, og den indeholder artikler om allergi, infektioner, motorisk udvikling, søvn, babymad m.m. samt en opslagsdel med gode råd fra A til Z. 7. udgave indeholder ikke større artikler. Sådanne leksika er der også en del af på internettet bl.a. netbaby.dk og navlestreng.dk. men mon ikke mange gerne vil have en bog i hånden med sådanne oplysninger. Der er bl.a. også Politikens babybog, 2008 af Benedikte Hertel.

Et udmærket leksikon, der ikke er for stort, med enkle forklaringer på alt fra a-å om babyen. Måske er det dog en sådan bog forældrene har mest brug for at have stående hjemme i bogreolen, til lige at slå op i, når der er noget de er i tvivl om.


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 108, nr. 3 (1998)

af

af

Ulla Virkkunen Jensen

Årg. 108, nr. 3 (1998)