Bøger / faglitteratur / bagebøger

Bag med spelt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Marie Hansen

2007

Alle med interesse for bagning kan få glæde af denne bog, som udover at gengive en række opskrifter på brød og kage bagt med spelt også fortæller om spelt som kornsort og forskellige teknikker omkring bagning med spelt.

Bogens forfatter er norsk og vist hidtil ukendt på danske folkebiblioteker. Bogens opskrifter består af fire afsnit, der omfatter: brød, lyst brød/boller/kiks, tærte/pizza/pirogger og kager. Derpå følger et afsnit om fremgangsmåder bl.a. vejledning i bagning ved håndkraft og i maskine. I et tillæg beskrives det, hvordan spelt også kan bruges som ris, til grød og i saucer. Til slut fortæller forfatteren om spelt - en sundere kornsort. Bogen er forsynet med mange indbydende og uddybende fotos i forbindelse med både opskrifter og forarbejdning af dej.

Bogen findes også på enkelte folkebiblioteker på norsk (originalsproget). Af andre bøger om bagning med spelt kan bl.a. nævnes Fríða Sophía Böðvarsdóttirs Bagning med spelt, 2003, og Jørn Ussing Larsens Fremtidens brød af fortidens korn, 1999, af hvilke den sidstnævnte er lidt mere omfangsrig.

For hver af opskrifterne i Bag med spelt er ingrediensoversigten opstillet på en fordelagtig skematisk facon, således at det er hurtigt at overskue hvilke ingredienser der er mel, væske, smagsstof, hævemiddel og evt. andet (hver type har egen farve). Den skematiske oversigt giver samtidig plads til angivelse af større mængder fx 1 brød og 3 brød. Alt i alt virker bogen meget anvendelig.