Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Bamse danser bamlet


Beskrivelse


Bamse sover sødt i sin lænestol og drømmer om at lære at danse ballet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 15. nov. 2011

Billedbog til højtlæsning for de 2-4-årige om Bamse, Kylling og Ælling, der danser ballet. Bogen er i stort format med kraftige papsider og kræver ikke megen formidling. Farvestrålende forside med dansende Bamse i lyserødt balletskørt sælger sig selv.

I Bamse danser bamlet sidder Bamse og sover i sin stol ved aftentid og drømmer, at de små sylfider lærer ham at danse ballet. Bagefter vil han gerne hen og lære Kylling og Ælling at danse. Men de kan allerede danse ballet, og Bamse bliver sur, for det var jo ham, der skulle lære dem det. Da han vågner af sin søde drøm, kommer Kylling og Ælling forbi, og de vil gerne lære at danse ballet. Der er det sædvanlige naive og barnlige sprog bare over et nyt emne. Billedbogen i kraftige papsider er til de yngste billedbogslæsere. Det medfølgende balletskørt i plastikrude skal nok vække begejstring hos de små piger.

Målgruppen kan vel næppe få for mange Bamse bøger. Denne føjer kun noget nyt til rækken af bøgerne om Bamse i kraft af emnet ballet. Vil man læse om ballet for de yngste er der bl.a. Tænk hvis du var ballerina, 2005 eller Angelina ballerina, 2002. Bogen her vil næppe blive valgt pga. emnet, men mere fordi det er en flot Bamse bog.

Flot og farvestrålende billedbog om Bamse, der drømmer om at danse ballet.