Bøger / skønlitteratur / roman

Bangebuks


Beskrivelse


Lone er i trediverne, superorganiseret med mand og datter, men lider af angstanfald. Trods løfter har manden stadig en elskerinde, og efter en forsoningsrejse til Thailand går det helt galt, da de ufrivlligt bliver indblandet i narkotikasmugling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2006

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. maj 2006

Anna Kløvedal debuterer med en blanding af en kvinde-/spændings-/kærlighedsroman med en nutidig dansk hverdagsrealisme som ramme. Fortælleren Lone er 37 år. Udadtil styr på en traditionel tilværelse, gift på 18. år, mor til en teenagedatter. Hun er perfektionist og krontrolfreak, begge dele dækker over en voldsom angstneurose. Ved bogens start er hun og manden Karsten i Thailand på forsoningsrejse og på vej hjem, da de to begivenheder, der tegner resten af bogen, indtræffer: Lone hører en besked fra den stadig aktive elskerinde på mobilen, og to mænd gemmer heroin i deres kuffert. Vel hjemme igen smider Lone Karsten ud og står nu alene med sin angst, mellemmanden får ikke fat i heroinen igen som planlagt og Lone indblandes i sagen. Anna Kløvedal har bl.a. arbejdet som instruktør og dramaturg, og det mærkes i "iscenesættelsen" og i hendes primære styrke, sproget. Det er gennemarbejdet og holdt i knappe sætninger, som underbygger Lones mange tanker og forståelige, men indimellem omstændelige analyseren og giver et billede af en kvinde i dyb krise. Fortælleteknisk synes jeg Kløvedal vil alt for meget, og det kniber af og til med helt at forstå Lones forvandling og pludselige styrke. Men alt i alt en debut med gode tendenser til (kvindelige) læsere af kvindebøger/blød spænding. Flot collageagtig forside.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2006

af

af

Pernille Lisborg

d. 10. juli 2006

En underholdende og medrivende debut-roman, fyldt med drama, spænding og kærlighed. Men også en roman om kvinde, der er ved at gå til grunde i sin egen angst for livet. Udadtil er hovedpersonen i "Ban...


Jyllands-posten

d. 30. maj 2006

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 30. maj 2006


Information

d. 30. juni 2006

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 30. juni 2006