Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Barbie og den magiske enhjørning Glimte


Beskrivelse


Billedbog. Den lille dåkalv Pusle er syg og Barbie - alias Wilma den fortryllede skov-vogter - henter en magisk enhjørning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 4. maj 2010

Billedbog med den populære Barbie og den magiske enhjørning Glimte i hovedrollen. Det farvestrålende omslag og genkendelsen af universet fra filmen: Barbie af Svanesøen indebærer at 4-7-årige Barbie-fans selv vil finde bogen i krybberne.

I kølvandet af det 51-årige ikon Barbie er der udkommet mange film, spil og bøger. De er inspireret af eventyr og litterære klassikere - i stærkt forvanskede og fordrejede versioner. Barbie optræder i denne bog som den fortryllede skovs vogter: Wilma. Den lille dåkalv Pusle er blevet syg, og Wilma henter den magiske enhjørning Glimte. Men enhjørningens kraft svækkes, da han helbreder dåkalven, og så tager Wilma til månegræsengen for at hente græs, der giver Glimte kræfterne tilbage. De detaljerede og farvestrålende illustrationer fylder hele opslaget. Hvor indpakningen ikke fejler noget, når man tænker på målgruppens smag, så halter de relativt fyldige tekster mere. Sproget er voksent og højtideligt, og det formår ikke at gøre handlingen medrivende.

Mængden af bøger med Barbie i hovedrollen er mere end 100 titler. De fleste har et filmforlæg og minder i stil om Disneys prinsesser, hvoraf Barbie i et havfrueeventyr, 2010 er den seneste udgivelse. Barbie og den magiske enhjørning Glimte har ikke den helt samme direkte kobling til film og Disney eventyr.

En billedbog af den sukkersøde men også lidt ligegyldige slags til de 4-7-årige småpiger, der elsker Barbie, og som ikke kan få nok af hende.Informationer og udgaver