Bøger / faglitteratur til børn / rejseguides

Barcelona - alt det du gerne vil vide


Beskrivelse


Om Barcelonas mennesker, steder og kultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 6. okt. 2014

Farvestrålende bladrebøger om Barcelona og Berlin for rejselystne og videbegærlige børn fra 10 til 14 år. Voksne kan sagtens læse med.

Bøgerne viser Barcelonas og Berlins historie og attraktioner i glimt. Korte tekster blander sig med fotos og tegninger, og fortæller om spændende steder, historie, traditioner og den lokale kultur. I Barcelona blandt meget andet Gaudi, Picasso og Miro, churros, alkymi og fodbold. I Berlin: Muren, arkitekturen, ampelmania, currywurst, Trabien og Berlin Maraton. Mere info? nederst på mange sider giver supplerende faktaoplysninger eller henviser til web-adresser. Indholdsfortegnelse forrest og et omfattende stikordsregister bagerst i bogen hjælper med at skabe overblik.

Bøgerne lægger vægt på andre oplevelser end de øvrige storbyguider, men de virker ustrukturerede. Der er ikke kort eller turforslag, så det kan være svært at finde ud af, hvor seværdighederne er. Bøgerne er fyldt med informationer, men har et rodet layout. Teksterne er sammenpressede og forskellige teksttyper gør, at de bliver svære at overskue.

BarcelonaBørnenes Berlin, 2001321 indeholder særligt udvalgte attraktioner for børnefamilier, men er henvendt til voksne. Børnenes Berlin, 200124 er mere overskuelig, men efterhånden gammelBarcelona, 2001321 indeholder særligt udvalgte attraktioner for børnefamilier, men er henvendt til voksne. , 200124 er mere overskuelig, men efterhånden gammel.