Bøger / faglitteratur / øvelser

Barnet i dig skal finde et hjem : nøglen til løsning af (næsten) alle problemer


Beskrivelse


Selvterapi til voksne, der har et såret "indre barn" og dermed et skadet selvværd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. mar. 2020

Selvterapi til voksne, der har et såret "indre barn" og dermed et skadet selvværd.

Barndommen præger os som voksne, i positiv eller negativ retning. Vi har i overvejende grad enten et indre barn, der er glad, et solbarn, eller et såret indre barn, benævnt skyggebarn. Skyggebarnet omfatter de negative trossætninger, tanker og følelser, som blev præget i os som barn. Stefanie Stahl gør, med eksempler, rede for de fortrængte skyggesider og forklarer de selv-beskyttelsesstrategier, barnet tager i anvendelse, og som videreføres i voksenlivet. Hun tilbyder, med hjælp fra bl.a. en barne-skabelon, øvelser i at erkende de ubevidste negative trossætninger og øvelser i at erkende og slutte fred med skyggebarnet, samt anvisninger på at styrke solbarnet. SS er psykoterapeut.

Indsigtsfuld og let forståelig selvhjælpsbog til alle voksne, der på egen hånd vil styrke det indre solbarn og forstå og trøste det indre skyggebarn, som dominerer en uhensigtsmæssig adfærd og skader sociale relationer i voksenlivet. Det er især en god og inspirerende arbejdsbog for læsere, der søger selverkendelse og/eller vil arbejde målrettet med bogens gode øvelser.

Pernille Melsted har skrevet to bøger om at arbejde med sine skyggesider, Tag dit lys hjemSæt dig selv friLivsfarlig familie og Sæt dig selv fri. I Livsfarlig familie beskriver Inge Schützsack Holm indgående de selvbeskyttelsesstrategier fra barndommen, der spænder ben for den voksnePernille Melsted har skrevet to bøger om at arbejde med sine skyggesider, Tag dit lys hjem og . I Livsfarlig familie beskriver Inge Schützsack Holm indgående de selvbeskyttelsesstrategier fra barndommen, der spænder ben for den voksnePernille Melsted har skrevet to bøger om at arbejde med sine skyggesider, Tag dit lys hjem og Sæt dig selv fri. I beskriver Inge Schützsack Holm indgående de selvbeskyttelsesstrategier fra barndommen, der spænder ben for den voksne.