Bøger / faglitteratur / biografier

Beast : Brian Jensen- fra Nørrebro til Premier League


Beskrivelse


Portræt af fodboldspilleren Brian "Beast" Jensen (f. 1975), der siden 2000 har spillet i England og i sæsonen 2009/2010 stod på mål for Burnley FC i Premier League.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Sune Hundebøll

d. 15. okt. 2010

Gennem de seneste par årtier er interessen for fodbold steget. Det ses på tilskuertallene på lægterne. Og det ses af, at der efterhånden er kommet et marked for fodboldbøger i Danmark. Fodboldbiografier er altid populære og bogen skal nok finde sit publikum.

Forfatterne er begge journalister og har tidligere skrevet sammen. De har bl.a. udgivet VM-bosserne og Drengene fra Wembley. Dan Hirsch Sørensen har selv haft en karriere med over 200 superligakampe på hans cv. Brian Jensen aka "The Beast" er målmand i Burnley FC. En klub der rykkede op i Premiere League i 2009 og som forsøgte at overleve på fight, ånd og tradition. Brian bliver fulgt af forfatterne gennem ti dage. Nutidsportrættet suppleres af tilbageblik på målmandens liv og karriere. Helt tilbage til dengang han var drengespiller i BK Skjold. Portrættet formår at komme tæt på Brian Jensens liv, både det professionelle og det private med familien. Undervejs fodres læseren med information om klubben og dens betydning for lokalsamfundet. Bogens omdrejningspunkt er de ti dage i 2009, hvor forfatterne var i England, men den afsluttes med en epilog, der afrunder sæsonen 2009-2010.

Der findes en del biografier om fodboldspillere. Af målmandsbiografier kan nævnes Peter Schmeichel - den bageste af Steen Ankerdal, Fucking polak af Arek Onyszko og 1000 på rød af Jimmy Nielsen.

En god sammenskruet fodboldbiografi. Efter læsning får man lyst til at rejse en tur til Burnley og få en oplevelse på Turf Moor stadion.