Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bedrageren


Beskrivelse


Fantasy. De to talentianere Katsa og Po er sammen på en farlig færd. De skal finde den, der har bortført Pos bedstefar. Deres specielle evner bliver udfordret på alle måder, men kærligheden kan de ikke kæmpe imod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 22. sep. 2009

Denne fantasy-bog henvender sig til læsere fra 12 år, og den vil eventuelt også interessere voksne læsere. Bogen vil appellere mest til piger, da hovedpersonen er en ung kvinde, og desuden udgør kærlighed og følelser en væsentlig del af indholdet. Bogen er 2. del af en serie, og det er en forudsætning, at læseren har stiftet bekendtskab med 1. bind, inden læsningen af bind 2. Den flotte og stilrene forside indikerer tydeligt, at her er tale om fantasy.

Den 19-årige kvinde Katsa er talentianer og er født med et specielt udviklet talent. Katsa er en drabelig og effektiv kriger, der koldblodigt udrydder alle, der kommer hende i vejen. Men nu distraheres hun af en ny følelse - nemlig kærligheden i form af den unge Po. Han er også talentianer. De er nu på vej for at finde frem til den, der har bortført Pos bedstefar. De støder ind i prinsesse Irina, der er på flugt fra sin morderiske og onde far, kong Leck. Det er en velskrevet og spændende bog om en intelligent og viljestærk kvinde, der får større indsigt i sig selv og lærer at handle ud fra nye følelser og moralske overvejelser. Bogen er skrevet i et godt og varieret sprog med gode beskrivelser af både hoved- og bipersoner.

Denne bogs læsere bør også kaste sig over Trudi Canavans spændende fantasy-serie De sorte troldmænd, der også har en ung, stærk og intelligent kvinde som hovedperson.

En spændende, interessant og velskrevet fantasy-roman hovedsageligt for piger fra 12 år.