Bøger / faglitteratur

Begær, krop og den anden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med fænomenologisk udgangspunkt fremmes forståelse af begær som lidenskab. Indledes med redegørelse og diskussion af analyser af begær hos Merleau-Ponty, Sartre og Lévinas. Og fortsætter med at skrive om begærets dynamik med fokus på kroppen og den anden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 23. mar. 2016

Filosofihistorie om begærets dynamik. For læsere med interesse for fænomenologisk filosofi.

Forfatter Ulla Thøgersen skriver, at der indenfor filosofihistorie eksisterer modsatrettede beskrivelser af begær. Med fænomenologisk udgangspunkt vil forfatteren fremme forståelse af begær som lidenskab. Bogen indledes med redegørelse og diskussion af analyser af begær hos Merleau-Ponty, Sartre og Lévinas. Thøgersen fortsætter med at skrive om begærets dynamik med fokus på kroppen og den anden. Beskrivelsens analytiske forfølgelse af det historiske perspektiv og diskussion viser, hvordan forskellige filosofiske refleksioner af begær har dannet grundlag for en kulturel forståelse af begær, og hvordan man i bestemte perioder har talt om begrebet begær. Thøgersen mener, med henvisning til begærets mangfoldige udtryk, at man ikke kan give en endelig definition på begær men at: "..vi kan indplacere begæret som en lidenskab i menneskets kropslige eksistens, en lidenskab som retter os bevæget mod den anden.".

En velskrevet bog, som indbyder sin læser til at reflektere over og tage stilling til begærets virke.

Bogen er anden del i serie på to bøger som analyserer lidenskab i menneskets tilværelse. Den første bog udkom i 2011 og har titlen Det lidenskabelige menneskeKrop og fænomenologiFilosoffen på arbejde. Man kan læse mere fra forfatteren i: Krop og fænomenologi og Filosoffen på arbejdeBogen er anden del i serie på to bøger som analyserer lidenskab i menneskets tilværelse. Den første bog udkom i 2011 og har titlen Det lidenskabelige menneske. Man kan læse mere fra forfatteren i: og Filosoffen på arbejdeBogen er anden del i serie på to bøger som analyserer lidenskab i menneskets tilværelse. Den første bog udkom i 2011 og har titlen Det lidenskabelige menneske. Man kan læse mere fra forfatteren i: Krop og fænomenologi og .