Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Begravelsen


Beskrivelse


Pelle og Mia leger i haven, da de får at vide, at deres morfar er død. Hvad skal der ske? Hvordan er det at savne morfar?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2010

af

af

Karsten Boll

d. 19. maj 2010

Indskolingselever i 1.-2. klasse vil her få en fin begynderlæsningsbog om et svært emne. Den vil kunne bruges som en del af sorg-beredskabet i forbindelse med dødsfald i familien. Forsiden signalerer nok mere uhygge end indholdet reelt er.

Fortællingen starter med en ganske almindelig dag, hvor telefonen ringer, og mor efterfølgende er ked af det. Hun fortæller børnene Pelle og Mia om morfaderens død, og de reagerer forskelligt. Andet kapitel handler om selve begravelsen og de følelser, der kommer i den sammenhæng. Tredje kapitel handler om besøget på kirkegården et halvt år efter og viser, hvordan man kan komme over sorgen ved tabet af en man holder af. Fordi bogen har så direkte fokus på de følelser, der udspiller sig omkring dødsfald, vil den være et fint bud til sorgberedskabet på skolerne. Sproget er let at læse, lix 05, og illustrationerne understøtter fint indholdet. Tegnerens måde at lave øjne på giver mig dog et signal om uhygge på forsiden, hvilket ikke er tilfældet.

Da Martins bedstefar døde (09/30), At være ked af det er ok (09/22) og Den hvide engel (09/17) er andre gode titler om at miste og de følelser, der følger med.

Velegnet materiale til selvlæsning om emnet "at miste" for indskolingselever i 1.-3. klasse.