Serien Byer i verden kan glimrende bruges fra 7. kl. og op. Bogen er fin til fx opgaveskrivning i geografi, samfundsfag, emne/projektarbejder, men også den alment interesserede voksne læser.
Ud fra teorien om en urbanisering, der vil bosætte halvdelen af jordens befolkning i byer, fokuserer serien på byernes evne til at tackle problemer som fx bæredygtigt miljø, ressourcer, struktur og service, men også på de muligheder der er inden for videnskab, teknologi og livsstil. Berlin har i denne sammenhæng - qua sin historie - store udfordringer. Det er en ung befolkning, der skal løse de mange problemfelter, som genforeningen af de to Tysklande har givet med bl.a. økonomi, integration, arbejdspladser, tidssvarende boliger og uddannelse. Bogen koncentrerer sig også om styreform, transport, kultur, turisme og fremtiden. Den giver et fint billede af en grøn by i rivende udvikling, men også med erkendelse af de økonomiske realiteter. Bogen er tospaltet, gennemillustreret med gode relevante fotos, der understøtter teksten sammen med kort og grafer. Indblik-bokse gengiver almindelige borgeres synspunkter, og bogen afsluttes med ordliste, stikord og henvisninger til bøger og webadresser.
Med den udvikling Berlin gennemgår, er fx Kjartan Simonsens Berlin fra 2001 næppe fyldestgørende mere. Denne titel har det allernyeste og kan supplere.
Det er en godt gennemarbejdet bog, der kommer grundigt rundt om emnet og fint kan bruges i skolen og privat.