Bogen har mange anvendelsesmuligheder: til natur/tekniklæreren eller biologilæreren, forældre eller bedsteforældre, som vil gå på opdagelse i den danske forårsskov med børn eller børnebørn, men også til interesserede børn, primært mellem 12 og 14. Mange afsnit kan dog også læses af ældre og yngre børn. Til selvlæsning, undervisning og inspiration.
Bogen er et sandt overflødighedshorn af oplysninger om faunaen i skoven, lige fra krible-krabledyr og skovbundsplanter til fugle, pattedyr og store bøgetræer. Der er bl.a. små opgaver, opskrifter på små forsøg, man kan lave med enkle midler derhjemme eller i skolen, det hele garneret med glimrende tegninger og fotos, en quiz, en bestemmelsesnøgle, ordforklaringer, en fin medialiste, et par lærersider og meget mere. Bogen er udgivet i samarbejde med Naturstyrelsen, Skoven i Skolen og FSC Danmark. Teksten er sat i to spalter og er - for at øge læsbarheden - bevidst formuleret i korte sætninger.
Rundt om i fag- og undervisningsbøger vil man kunne finde det meste af bogens indhold, men i den foreliggende bog er det indbydende og pædagogisk serveret, så det er en fryd. Med fx Naturfagslærerens håndbog fra 2009 som supplement er læreren klædt godt på.
En bog, der er lige til at gå til for lærere, elever og alle naturinteresserede.