Bøger / faglitteratur

Bibelen & koranen : ligheder og forskelle


Beskrivelse


Indføring i jødedommens, kristendommens og islams grundtanker, som de formuleres i de hellige skrifter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 15. juni 2010

Bogen er for den voksne læser i modsætning til forfatterens tidligere indenfor samme emnekreds, der er rettet til undervisning i folkeskolen. Bogen kan bruges til bred orientering for den interesserede læser, til opgaveskriveren fra gymnasieniveau og til opslag om delemner.

Forfatteren er folkeskolelærer og har fungeret som konsulent for 2-sprogede elever. Er desuden forfatter, redaktør og medforfatter til adskillige skolebøger bl.a. serien Tre religioner, 2007. Det er stoffet herfra, der nu formidles for voksne i nærværende titel. Intentionen er at oplyse gensidigt om, hvor lighederne og forskellene er imellem de tre religioner. I første kapitel opridses baggrunden for de tre religioner, mens det næste vies religionsstifterne: Moses, Jesus og Muhammed. Bogen er tematisk opbygget med kapiteloverskrifter som: Begyndelsen, Loven, Tro og praksis, Kvinder i religion og kultur, Ritualer ved livets milepæle, Trossamfund, Bedehuse og Årets gang i religionerne. Intentionen er at punktere myter og forestillinger, som skiller mennesker af forskellig religion ved at give redelig information. Det lykkes rigtig godt. Bogen er let at læse og forstå og bygger tydeligvis på et godt kendskab, kildetekster og solid sekundær litteratur. Bogen er godt illustreret med farvefotos og teksten i en god, åben sats.

Der findes andre sammenligninger, men ikke så regulære som denne.

Sober og redelig sammenligning mellem de tre religioner: jødedom, kristendom og islam, der alle udspringer af samme mytologi.


Jyllands-posten

d. 21. dec. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 21. dec. 2010


Kristeligt dagblad

d. 17. juli 2010

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 17. juli 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 49 (2010)

af

af

Knud Ochsner

Årg. 100, nr. 49 (2010)


Religionslæreren

Årg. 107, nr. 1 (2011)

af

af

Viggo Ernst Thomsen

Årg. 107, nr. 1 (2011)