Bøger / faglitteratur / leksika


Beskrivelse


Müllers Bibelleksikon er til alle, der ønsker en historisk og kritisk funderet førstehåndsorientering om bibelske spørgsmål. Og til dem, der vil forstå forfattere, kunstnere og filmmageres utallige referencer til Bibelen i dag. Desuden kan det bruges til undervisning – som hurtig opslagsbog for gymnasie- og seminarieelever – og af alle, der underviser i kristendomskundskab/religion.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2014

af

af

Merete Trap

d. 7. maj 2014

Dette er et omfattende, alfabetisk opslagsværk om Bibelen, dens personer, steder, samtid mm. Bogen egner sig som opslagsbog for gymnasie- og seminarieelever, samt andre der er beskæftiget med kristendomskundskab.

Dette er tredje udgave af den oprindelige Bibelens hvem hvad hvor, 1980. I forhold til de tidligere udgaver, er der sket en del ændringer. Det er bearbejdet påny, med fokus på holdningsskiftet i bibelforskningen, hvor man er mere opmærksom på den samtid og miljø hvori Bibelen er tilblevet. I dette opslagsværk kan man orientere sig om bl.a. personer, begivenheder og steder, men også ting der ikke kom med i Bibelen som fx. de gammeltestamentelige apokryfer. Bag i bogen er en liste over "Bibelens bevingede ord", med mulighed for opslag. Til sidst links og litteraturliste. En flot og opdateret udgave af det omfattende bibelleksikon. Forfatterne er stadig Mogens og Lisbet Kjær Müller, der også har stået for de to tidligere udgaver.

Dette opslagsværk er første gang udgivet i 1980 under titlen Bibelens hvem hvad hvor. I 1992 udkom en ændret udgave, der tager hensyn til den nye bibeloversættelse af 1992. I forhold til de foregående udgaver, er herværende opslagsværk ajourført med den nyeste faglige viden. Endvidere er den tilsat flotte farvefotografier og er æstetisk mere indbydende end de foregående udgaver.

Et brugbart og overskueligt opslagsværk i en flot, ny udgave for gymnasie- og seminarieelever samt andre der beskæftiger sig med kristendomsundervisning.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. juni 2014

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 17. juni 2014


Religionslæreren

Årg. 110, nr. 5 (2014) = Årg. 110, nr. 609 (2014)

af

af

Frederikke Johnsen

Årg. 110, nr. 5 (2014) = Årg. 110, nr. 609 (2014)