Bøger / skønlitteratur til børn

Billy og den mystiske kat


Beskrivelse


Billedbog. En nat får Billy besøg. Af en herlig rød kat, hvis det altså ikke er en tiger. Billy er glad for den bløde kat og vil gerne beholde den. Da katten får killinger i stuen hos mor og Billy er der mulighed for at få kat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

En bog for alle fans af Billy og for alle andre billedbogslæsere fra 4 år. Det er den 14. titel i en serie, hvor hver bog fortæller sin egen søde historie.

Forfatteren har skrevet en række romaner med delvist selvbiografisk indhold, illustratoren har lavet andre bøger, men med samarbejdet om Billy har de skabt en unik serie billedbøger. Skønt de begge er nået bedsteforældrealderen, holder de stadig af at fortælle om deres "barn". Hvis Billy fulgte naturens love, ville han være en ung mand på ca. 22 år - Trillefløjten udkom i 1989. Heldigvis er han samme lille fyr med knappenålsøjne og prikket kalot, der oplever verden set fra barnehøjde i selskab med mor, Lotte og mormor. Som i flere andre Billy-bøger spiller et dyr en central rolle. En herlig rød kat der søger ind til Billy og mor for at få killinger. Billy vil gerne beholde en killing, men der er et problem der gør, at han må vælge mellem katten og Lotte. Det er ikke så svært, selv om han lige driller Lotte lidt. Tekst og illustrationer danner en fin helhed, og illustrationerne citerer andre bøger om Billy.

Billy er ligesom bl.a. Alfons Åberg en af de skikkelser i børnelitteraturen, man må holde af, og på mange måder ligner de to figurer hinanden med deres trygge liv hos en lidt androgyn eneforælder der evner at være både mor og far. Billys mors hårpragt er dog mere markant end Alfons' fars.

Fjorten fortællinger om Billy er ikke én for meget, for illustrator og forfatter har altid en god historie at fortælle.