Brugsbog til samtale om sociale forhold for drenge i udskolingen, som søger mulig forklaring på, hvorfor man er kommet i gang med kriminalitet. Titlen skal nok fange målgruppen. For 11-16 år.
Jon, der er historiens jeg-fortæller, reflekterer i første kapitel over sit liv på sin 18 års fødselsdag. Det giver en række tilbageblik, som fortæller, hvordan Jon føler sig svigtet af sine forældre - en far, som aldrig har været der og samtidig har en ny familie, hvor der ikke er plads til Jon - og en mor, der er nok bekymrer sig om ham, men ikke kan få sit eget liv til at fungere. De mange forskellige brudte forhold betyder, at Jons skolegang bliver meget omskiftelig. Han opbygger et had til de fleste voksne, som han føler trang til at hævne sig på i form af indbrud, hærværk og biltyverier. Det resulterer i tvangsfjernelser og institutionsophold, inden Jon er fyldt 15. I slutningen fornemmer man, at Jon er ude af den kriminelle løbebane. Sproget er let at læse. Mikael Nielsens lidt kantede og skitseagtige streg understøtter fint indholdet.
Tellerups Tilfældet Johnny, 1976 og som lydbog, 2010 rammer samme tema, hvor denne titel er meget autentisk i de refleksioner, Jon gør sig.
En historie, der går ind under huden og giver stof til samtale med unge om svigt, hævn og empati. Bogen bør anskaffes til såvel børne- som skolebiblioteker til fritidslæsning og evt. efterfølgende samtale.