Biomasseenergi er et komplekst emne og kræver et vist indblik i kemiske processer og biologiske sammenhænge, og det medfører, at bogen, selvom sproget er forholdsvis letflydende, først kan anvendes af 14-årige og ældre, for der er kun en kort ordliste til støtte, og forklaringerne i teksten er kortfattede.
De kemiske processer i fremstillingen og de forskellige naturkredsløb er næsten kun beskrevet som tekst. Der jongleres rundt med mange tal i teksten, så det fx kan være vanskeligt at forholde sig til det positive udsagn, at 100 mio. hektarer træbiomasse (??) vil kunne levere 1,5 mia. kilowatttimer i 2050. Lidt efter får man at vide, at 400 lossepladser i 2004 gav 9 mia. kwt! Teksten er som sagt spækket med oplysninger; samtidig er der udmærkede bokse med argumentationer for og imod forskellige produkter, mens det er svært at overbevise læseren om, at kuldioxidneutral produktion er mulig. Der gøres rede for en bred vifte af muligheder og blandingsprodukter, alt sammen med det formål at skaffe os energi i fremtiden. Desuden er der korte citater af forskellige organisationer og personer. Bogen sluttes af med en bog- og netadresseliste.
I tiden op til klimatopmødet i 2009 vil der sikkert komme mange bøger på markedet. Der er indenfor de sidste 5 år udkommet en lille håndfuld med lignende indhold for målgruppen, senest Energi fra biomasse fra 2006 af Neil Morris. Den nye bog er naturligvis opdateret, og så lægger den i højere grad op til diskussion.
Det er en udmærket fagbog, men med en lidt uoverskuelig tekst, som gør det svært at beholde overblikket.