Bøger / skønlitteratur / roman

Bjergtaget - smagen af aske


Beskrivelse


Fantasy. Mens sårene heles fra sidste drabelige slag, er Johannes blevet bortført til elvernes verden, Bjerget. Sigrid kæmper for at finde ud af, hvad der er op og ned i de mange folkeviser og ældgamle alliancer. Hvordan kan hun redde Johannes?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 6. sep. 2019

Mens sårene heles fra sidste drabelige slag, er Johannes blevet bortført til elvernes verden, Bjerget. Sigrid kæmper for at finde ud af, hvad der er op og ned i de mange folkeviser, sagn og ældgamle alliancer. Kan hun overhovedet stole på elveren Askatla og hvordan får de adgang til Bjerget? 2. bind i fantasyserien om elvere for unge og voksne.

Sigrid er ved at indse, at hun har bjergtaget mennesker hele sit liv. Måske har ingen kunnet lide hende i virkeligheden, men er blot blevet draget af elvernes magi? Hun finder ud af hvem, der har dræbt hendes rigtige far, som var elver. Men var det for at beskytte Sigrids mor eller var det bare en del af elvernes magtkampe? Kan elvere overhovedet elske et menneske eller handler det bare om at forvandle dem til tjenende slaver? Under alle omstændigheder vil hun gøre alt for at redde Johannes og de andre halve, som nu er fanget i elvernes verden.

Fantastisk 2. del af den danske fantasyserie, som starter med Bjergtaget - og de blev lokket. Her får vi lejlighed til at dykke endnu længere ned i de danske folkesagn og -viser, samtidigt med at den komplicerede samfundsstruktur i elevernes verden bliver endnu mere tydelig. Sex, lidenskab og store følelser mangler heller ikke her, hvor man underholdes fra første til sidste side.

Mette Sejrbo kombinerer også fantasy, sex og danske sagn i "Ulfhedin-sagaen", som starter med Heksens kald.


litteratursiden.dk

d. 31. mar. 2020

af

af

Arne Larsen

d. 31. mar. 2020

Mittet har igen leveret et meget overbevisende og læseværdig produkt. Historien om elverfolk, der færdes i det skjulte blandt almindelige mennesker, er slet og ret forrygende og flot alternativ fantas...