Bøger / faglitteratur / tegninger

Blæksprutten - Danmarks statsministre


Beskrivelse


Satire om 40 danske statsministre. 39 mænd og en kvinde. Udvalget stammer fra 125 års satire fra "Blæksprutten".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. jan. 2016

Politisk satirisk godbid, hvor Troels Mylenberg har udvalgt statsministersatire fra den nu hedengangne årlige satire-udgivelse "Blæksprutten", hvis bagkatalog favner 125 år (1880-2014). For alle der holder af politisk satire.

Troels Mylenberg er politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han har her udvalgt satire om 40 danske statsministre. 39 mænd og en kvinde. Udvalget stammer fra 125 års satire fra "Blæksprutten". Mylenberg har udvalgt tegninger og tekster og han kæder det hele sammen med sine egne betragtninger. Mylenbergs egne kommentarer er symboliseret med en taleboble. Udvalget følger ikke statsministerrækkefølgen kronologisk. Her er fx Anker Jørgensen i stillekupe i 1970-erne sammen med Ritt Bjerregaard fra dengang de var uenige om en hotelregning, og Anders Fogh Rasmussen må lægge blottet bag til en gang spanking af Birthe Rønn Hornbech i 2002, hvor også en Bertel Haarder i korte bukser står i kø til Birthes faste hånd. Og da Helle Thorning bliver den første danske kvindelige statsminister i 2011 sidder hun i karikaturtegningen sammen med Willy Søvndal på skødet af Margrethe Vestager.

Flot udvalg af politisk satire fra Blækspruttens righoldige bagkatalog. Det er sjovt og indimellem også tankevækkende. Troels Mylenbergs egne betragtninger fungerer også fint.

Kan sammenlignes med fx 41 statsministreSvikmøllens Danmarkshistorie eller Svikmøllens DanmarkshistorieKan sammenlignes med fx 41 statsministre eller .


Politiken

d. 17. jan. 2016

af

af

Ritt Bjerregaard

d. 17. jan. 2016Informationer og udgaver