Bøger / faglitteratur / håndbøger

Blærerøven vender tilbage


Beskrivelse


Guide til mandens gode påklædning og stil, men også hvordan man klarer morgentoiletten, stryger skjorten, binder en ordentlig slipseknude og åbner champagne samt om stærke modebrands, ægte mærkevarer, speedbåde, diamanter og pelse som en mand kan komme ud for at skulle investere i!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Målgruppen er mænd i alle aldre, men lur mig om en og anden kvinde og hustru har lyst til at læse endnu et par fif fra en selvudnævnt blærerøv.

Apropos titlen: "Nåh, jeg vidste da slet ikke han havde været væk!" For jeg synes da ellers nok at Mads Barner-Christensen er del af mediebilledet. Og heldigvis for det. Han gør på sin måde mere end de fleste for retten til at være både mand og blærerøv. I sin nye bog samler han op på mange råd han præsenterede i Den store blærerøv efterfulgt af Blærerøvens guide til moderne etiquette. MBC har beholdt en del fra de to andre bøger, men så krydret med nye historier, tips og råd. Renset ud, pudset af og om nødvendigt fornyet. Halvt gammelt, halvt nyt, skriver han i sit forord, hvor han også har alvorsord om manderollens aktuelle status. Han skriver bl.a.: "Den moderne mand er under heftig beskydning, og det er ikke alle kønnets repræsentanter, der klarer artilleriet lige godt". Han harcelerer bl.a. mod tendenser, der gør mænd til "tandløse bjørne", som drikker øl af glas, tisser siddende og går med tøfler derhjemme. MBC er aldrig bange for at provokere, og han proklamerer: "..og Blærerøven gør sig gerne til talerør for en ny maskulinisme, i hvilken denne forvirrede mand kan lære..genlære..at sige nej i ny og næ.".

Der er andre som fx skriver om, hvordan mænd bør klæde sig, men ingen gør det helt som MBC.

Humoren og alvoren, dyden og dåden ved at tage sig selv alvorlig som mand og blærerøv Hvad kan man(d) ønske sig mere?.


Weekendavisen

d. 28. dec. 2007

af

af

Torsten Grunwald

d. 28. dec. 2007