August Strindbergs personlige skildringer af rejser rundt i Frankrig i 1886-87. Til interesserede i historiske rejseskildringer.
August Strindberg var noget af et renæssancemenneske. Han skrev, tog billeder og malede, og var særdeles produktiv indenfor alle felterne. I slutningen af 1800-tallet fandt han på, at han ville rejse Europa, og senere Asien, tyndt og beskrive, hvad han oplevede. Det blev dog kun til denne ene bog om hans rejse rundt i Frankrig i 1886-87 blandt bønderne. Strindberg kom vidt omkring og besøgte bl.a. Normandiet, Flanderen og Provence. Her beskriver han de folk og det landskab der møder ham. De franske småbønder bliver præsenteret i små scener, hvor han fortæller om bønder, kvinder, fremmede, børn og dyr. Bogen er oversat af Karsten Sand Iversen.
Strindbergs stil er dybt underholdende og perfid, når det kommer til beskrivelser af noget han ikke kan lide. Visse af udtalelserne forekommer ret rabiate set med nutidens briller, specielt hans kvindesyn er noget anstrengt. Men Strindbergs beretning er særdeles læseværdig og holdt et dramatisk og udtryksfuldt sprog om et Europa i forandring.
Strindberg minder om forfattere som Knut Hamsun, Selma Lagerlöf, Johannes V. Jensen og ikke mindst Henrik Ibsen.