Interessen for det første bind og den megen omtale i medierne peger på en stor efterspørgsel efter Øvig Knudsens fortsatte afdækning af Blekingebandens meriter.
I første bind beskrev Øvig Knudsen hvordan gruppen etablerede sig op gennem 1970'erne med udgangspunkt i venstreradikale aktiviteter. I andet bind er vi nået til 1980'erne hvor de gennemfører en lang række minutiøst planlagte røverier alle med det formål at kunne yde støtte i form af penge, våben og informationer om zionistiske aktiviteter til den revolutionære palæstinensiske gruppe PFLP. Under et røveri i 1989 af Købmagergades postkontor dræbte gruppen en ung betjent og den intensiverede efterforskning førte til fundet af lejligheden i Blekingegade og gruppens anholdelse og den efterfølgende retssag. Peter Øvig har haft adgang til et omfattende kildemateriale, men han disponerer sit stof godt og fremdrager mange nye oplysninger både om bandens aktiviteter og om hvordan den gennem mange år blev overvåget af politi og efteretningsvæsenerne.
Første del med undertitlen Den danske celle udkom i begyndelsen af 2007.
Nysgerrighed efter hvad der kan drive tilsyneladende normale unge mænd ud i så radikale aktiviteter er nok en af forklaringerne på den store interesse for Blekingebandens virke som Peter Øvig Knudsen her, med imponerende overblik og efter omfattende kildestudier, fortsætter med at udrulle for læseren.