Bøger / faglitteratur / øvelser

Bliv bedre med fokuseret træning


Beskrivelse


Om en metode til bevidstgørelse omkring et talents fundament og hvordan man øver sig, fremstillet teoretisk med eksempler og øvelser fra sang og scenekunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. feb. 2016

En metode til at udvikle sine færdigheder med eksempler fra sang og scenekunst. Målgruppen er voksne, der ønsker at forbedre et talent samt undervisere/mentorer.

Psykolog Susanne Bargmann opsøgte musikcoach Ulrik Elholm med et ønske om at blive god til at synge. De udviklede sammen en metode til bevidstgørelse omkring et talents fundament og hvordan man øver sig, i bogen fremstillet teoretisk med eksempler og øvelser. Med målrettet øvelse kan man udvikle sit talent, som ikke bør opfattes som en given eller statisk evne. Man bør rose den gode arbejdsindsats frem for at rose en medfødt evne, for således støtter man bedst at talentet udvikler sig. Altså et udviklende frem for et fastlåst mindset. Bogen slutter med litteraturhenvisninger. Forsiden viser en trompetist.

Der er gode tips til fx at vurdere sig selv og give/modtage feedback, sproget er alment forståeligt. Bogen lykkes ikke så godt med at vise, hvordan forfatternes metode kan anvendes bredt, da eksemplerne overvejende fokuserer på sangere.

Talentudvikling er beskrevet fx for sportsfolk i StålsatFra potentiale til talentDygtig, dygtigere, dygtigst, for virksomheder i Fra potentiale til talent og for skoleverdenen i Dygtig, dygtigere, dygtigst. Andre bøger om stemmetræning anviser mere konkrete teknikker til at arbejde med stemmen, hvor nærværende bog har fokus på den mentale tilgang til det at øve sigTalentudvikling er beskrevet fx for sportsfolk i Stålsat, for virksomheder i og for skoleverdenen i Dygtig, dygtigere, dygtigst. Andre bøger om stemmetræning anviser mere konkrete teknikker til at arbejde med stemmen, hvor nærværende bog har fokus på den mentale tilgang til det at øve sigTalentudvikling er beskrevet fx for sportsfolk i Stålsat, for virksomheder i Fra potentiale til talent og for skoleverdenen i . Andre bøger om stemmetræning anviser mere konkrete teknikker til at arbejde med stemmen, hvor nærværende bog har fokus på den mentale tilgang til det at øve sig.