Bøger / skønlitteratur / roman

Blomstrende syrener


Beskrivelse


Tre kvinder oplever grusomme ting under 2. verdenskrig. I koncentrationslejren Ravensbrück bruger den tyske læge Herta raske kvinder som forsøgskaniner. Polske Kasia overlever operationen med ar på krop og sjæl. Carolines indsats i velgørende organisationer bringer nogle af "forsøgskaninerne" til USA i 1950'erne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 17. maj 2018

Franske Caroline, tyske Herta og polske Kasia oplever grusomme og dramatiske ting under 2. verdenskrig, og deres liv bliver ændret for altid. For læsere af bredt anlagte underholdningsromaner.

Caroline er fransk, tidligere skuespiller og arbejder på det trygge franske konsulat i New York, altimens hun er ulykkeligt forelsket. Tyske Herta er nyuddannet læge og får arbejde i koncentrationslejren Ravensbrück, hvor det viser sig, at hun skal udføre eksperimentelle operationer på raske kvinder. En af disse kvinder er den unge polske Kasia, som får maltrakteret et ben. Både Caroline, Herta og Kasia overlever krigen, men ikke uden at miste helbred, førlighed eller elskede familiemedlemmer. Skæbnen vil, at Carolines indsats i velgørende organisationer bringer nogle af de kvinder, der var forsøgskaniner i koncentrationslejrene, til USA i 1950'erne, så for Kasia og hende søster tager livet igen en ny retning.

Ferm og glat underholdningsroman, der med forskellige hovedpersoner og dramatiske højdepunkter kommer vidt omkring. Trods det alvorlige stof stikker romanen ikke dybt, og man bliver aldrig for alvor interesseret i hovedpersonerne og deres skæbne.

Kan sammenlignes med Den tyske pige, hvad angår kvalitet og efterspørgsel.


litteratursiden.dk

d. 30. juli 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. juli 2018

Skæbnen bringer tre kvinder sammen under og efter 2. Verdenskrig i dramatisk, bevægende og rørende fortælling om krigens følger. Caroline Ferriday er tidligere skuespiller på Broadway, og i 1939 arbe...