Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bo og ulven


Beskrivelse


Bo og far finder en død hjort i skoven. Hjorten har et blodigt sår i halsen, som kun et stort rovdyr kan frembringe. I det samme dukker en stor, bidsk ulv op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 9. okt. 2013

To fine, nye historier i den omfattende Bo-serie, som nok skal tiltale de mange begynderlæsere, som efterhånden kender Bo rigtig godt. Fine forsider, stift bind og god papirkvalitet medvirker til at gøre bøgerne umiddelbart appetitlige for de 5-8-årige i modtagergruppen.

Bo-historierne er hverdagsfortællinger med twist af drama. I Bo får hyben er dramaet nedtonet til en slem omgang kløe efter en svedig og forreven tur i hybenbuskene og kløpulver ned af ryggen. I Bo og ulven får spændingen et ekstra nøk. Bo og hans far finder en død kronhjort i skoven og bliver efterfølgende overrasket af den ulv, der har dræbt hjorten. Farens metode til at slippe godt fra mødet er ret sjov, men dramatisk er fortællingen nu stadig. Historierne er fortalt i korte sætninger med helt enkelt sprog, som dog stadig rummer nogle lidt komplicerede ord, hvorved der opnås spænding i sproget og tilpas udfordring. Ranheimsæters karakteristiske stregtegninger sætter som altid særlig "drenge-karakter" på fortællingen.

Bo-bøgerne supplerer (og ligner) de velkendte hverdagshistorier fra Mini zoom-serien, Lille Dingo-serien og flere af Jørn Jensens og Per Østergaards letlæsningsbøger for drenge.

Bøgerne om Bo hører til i den gode halvdel af hverdagsbetonede letlæsningsbøger med drenge i hovedrollen. I et lettilgængeligt sprog skabes både stemning og spænding, og desuden er både illustrationerne og bøgernes samlede udstyr af høj kvalitet. Genkendeligt, spændende og tilpas udfordrende.