Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bo på lejr


Beskrivelse


På skovturen opdager Bo en mus, som han holder øje med. Pludselig er de andre blevet væk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Boll

2007

Både Bo på lejr og Bo og cyklen henvender sig til begynderlæsere (fra 6 år), som med disse to hverdagssituationer får to vedkommende problemstillinger, de kan genkende. De kan sagtens give anledning til samtale i en undervisningssituation eller mellem barn/forældre.

I seriens velkendte layout med Jon Ranheimsæters dejlige tegninger i gråtoner fortælles henholdsvis om Bo og den nye cykel, han tager med i skole, hvor Simon tager den fra ham, cykler på den og vælter - og Bo, der på vandreturen i skoven bliver så optaget af en mus, der løber i et musehul, at han bliver væk fra de øvrige. Begge ender godt. Far pudser ridsen væk på den nye cykel, og lederen på lejrturen finder Bo, inden det bliver helt mørkt. Sproget er stramt bearbejdet uden at lixtallet på 05 er kunstigt nedbragt.

Bo-bøgerne er indholds- og illustrationsmæssigt i den gode ende af læsetræningsbøger, hvor læserne også billedmæssigt får en god oplevelse. De er henholdsvis nr. 19 og 20 i serien.

Veltilrettelagt læsetræningsmateriale af indholdsmæssig, sproglig og illustrationsmæssigt høj kvalitet for begynderlæsere.