Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bøjlebirger og den forsvundne prinsesse


Beskrivelse


Den totalt kiksede Birger på 13 år møder en dag en engel, som giver ham den opgave at redde pigen Lena, som er blevet kidnappet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ole Laursen

2007

Kan selvlæses fra 10 år. Det er en børnekrimi med et kristent islæt, idet der tales om Gud, engle, mirakler og bøn i bogen. Den henvender sig mest til drenge, som med spænding vil følge Birgers kamp for at redde først én, siden to piger. Bogens forside yder ikke historien retfærdighed med en lidt primitiv tegning af en nøgen Birger.

Birger på 13 er en rigtig kikset fyr: Splejset, ikke særlig klog eller køn. En dag viser en engel sig for ham og fortæller, han er udvalgt til at redde en kidnappet pige. Hun er kommet i kløerne på forbryderen "Psyko-Søren", og undervejs bliver også naboens pige, Miriam, som Birger er lun på, bortført. Historien er godt fortalt og ganske spændende, personerne fremstår i det store hele ret nuanceret. Det er forfatterens børnebogsdebut. Han har gennem de seneste 12 år udgivet en række bøger for voksne.

Bjarne Reuters En som Hodder handler også om en dreng, som bliver betroet en opgave af et overnaturligt væsen - en fe. Han skal redde hele verden. Bøjlebirger og den forsvundne prinsesse adskiller sig fra de fleste andre børnekrimier/detektivhistorier ved at indeholde barske elementer så som afskårne fingre, et øje som bliver gennemboret af et træstykke og blodige slagsmål.

En underholdende og velfortalt børnekrimi med et til tider barsk indhold.