De mange håndtag, hjul, flapper, en enkelt 3D-figur fanger nok mange, især mindre børn på 8-11 år, men teksten er sværere, og da der ikke er nogen ordforklaring, vil 12-årige og ældre have mest udbytte af bogen. Den egner sig til emnearbejde og som inspirerende bladrebog. Spiralryg gør bogen solid, "flapperne" nedsætter holdbarheden.
Bogen er bygget op som de fleste astronomibøger, det vil sige, at den indholdsmæssigt bevæger sig fra solsystemet og ud til de fjerneste grænser af universet. De vigtigste objekter i verdensrummet beskrives forholdsvis kort, mestendels i form af billedtekster. Hvert dobbeltsideopslag har en faktaspalte. De mange "flapper" forvirrer ikke, men nogle af dem virker overflødige, som om de er der for effektens skyld, andre er ganske illustrative og anvendelige som fx stjernehjulene for både den nordlige og sydlige halvkugle. Der er afslutningsvis nogle få sider om astronomi og rumforskning. Illustrationerne er takket være Hubble-teleskopet, de mange rumsonder og den teknologiske udvikling flotte.
Der findes mange bøger om emnet, fx det flotte værk Kosmos af Giles Sparrow fra 2008, som er langt mere detaljeret. De mange "interaktive" dimser gør den foreliggende bog speciel, og fagligheden er i orden.
En flot bog, som måske virker temmelig "poppet", men giver en anderledes introduktion til emnet.