En inspirationsbog og detaljeret vejledning i borgerdeltagelse, borgerinddragelse og praktisk nærdemokrati, der godt kan ende som pligtlæsning i de højere luftlag på landets rådhuse og regionshovedkvarterer.
Forfatteren gennemgår først de mest anvendte teorier og skoler, der ligger til grund for moderne forsøg med borgerinddragelse. Danske og udenlandske projekter beskrives grundigt, og der rundes af med argumenterne for mere borgerinddragelse på grund af øget central styring, større administrative enheder og fremmedgørelse i forhold til det politiske system.
Der findes en omfattende rapport- og tidsskriftlitteratur om nærdemokratiske projekter. Her præsenteres på ét sted teorier, opskrifter og praktiske erfaringer med borgerinddragelse, og bogens mange referencer henviser til supplerende læsning.
En krævende, detaljerig og praktisk betonet vejledning i moderne borgerinddragelse først og fremmest henvendt til beslutningstagere og planlæggere i det politiske og administrative system, men bogen kan også fungere som en inspirerende og informativ lærebog i praktisk nærdemokrati for græsrødder og lokale aktivister.