Bøger / faglitteratur / erindringer

Born free : Lonne - en gangsters livshistorie


Beskrivelse


Gangsteren Lonnes historie starter med faderens død, og herefter begynder hans kriminelle løbebane. Med historier fra det vilde liv i den danske kriminelle underverden og hans i alt mere end 31 år i fængsel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 14. feb. 2017

Mød Lonne. Gangster, smugler, luderkarl og meget meget mere. Læs her hans historie om et turbulent liv med masser af drugs, damer og rock'n'roll. For dem, der gerne læser danske biografier fra den kriminelle underverden.

Lonnes historie starter med faderens død i 1958, hvor han kun er ni år gammel. Herefter begynder hans kriminelle løbebane med biltyveri, tyveri og andre "drengestreger". Lonne kommer herefter hurtigt i kontakt med politiet og det skal ikke blive sidste gang. I alt har han siddet i fængsel i mere end 31 år og det er der kommet en række anekdoter ud af som beskrives i bogen. Læs også om diverse venskaber både indenfor murene, men også udenfor.

Lonne beskriver åbenhjertigt og oprigtigt et langt liv med kriminalitet som omdrejningspunkt, og det er der kommet nogle vilde fortællinger ud af. Læs eksempelvis om fængselsophold i Thailand eller om hvordan Jens Okking smuglede gammel dansk ind i fængslet. Anekdoter er der mange af og de står nærmest i kø for at blive fortalt.

For yderligere litteratur fra den danske underverden se: Røde KaiSmuglerkongen eller SmuglerkongenFor yderligere litteratur fra den danske underverden se: Røde Kai eller .