Bøger / faglitteratur / fotografier

Bornholm fra oven


Beskrivelse


Luftfotografier med ledsagende tekst fra Bornholm med rundkirker, stenbrud, fiskerihavne, ruiner og fyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Søren Møller

d. 12. nov. 2009

En stor flot fotobog om Bornholm, som kan læses af voksne og større børn, turister, lokalhistorikere, naturinteresserede m.fl.

I 200 farvefotos og ret fyldige ledsagetekster kommer vi Bornholm rundt. Vi starter i Rønne og følger kysten mod nord og videre øen rundt, og slutter med øens indre dele: Almindingen, Åkirkeby, Nylars m.m. Alle de væsentligste lokaliteter er dækket. Her er byer, kirker, ruiner, naturområder og geologiske og historiske seværdigheder. Hvert område vises på mindst ét luftfoto, der ofte er suppleret med nogle mindre billeder taget i jordhøjde. Der er god sans for både overblikket og de spændende detaljer. Ved hver lokalitet er stedet markeret på et lille landkort. Teksterne er skrevet af den bornholmske naturvejleder Søren Sillehoved ud fra mange års kendskab til øen. Bogen har samme flotte layout og tryk som de øvrige bind i serien om landsdele set fra oven.

I flere landsdækkende luftfotobøger er der et mindre antal billeder fra Bornholm, men i herværende bog er der hele 200 stk.

En stor flot luftfotobog om Bornholm set fra luften, med supplerende fotos fra jordhøjde, og en ret uddybende ledsagende tekst.