Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Bowie


Beskrivelse


Gennemgang og fortolkning af eksistentielle, religiøse og spirituelle temaer i David Bowies (1947-2016) tekstunivers.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. okt. 2018

David Bowie, der døde for et par år siden, er en af rockens helt store, og det har hans tidlige død ikke ændret på. Jakobs Brønnums bog vil blive læst af mange fans, men det vil være teologer og ikke mindst præster på jagt efter stof til søndagsprædikenen, der vil slide den flittigst.

Redaktøren af Præsteforeningens blad, Jakob Brønnum, (f. 1959) er en sand skrivekugle for Herren. Udover artiklerne i bladet udgiver han digte, romaner og faglitteratur oftest med en kirkelig vinkel. Han har et hjerte for rock, og har tidligere udgivet bøger med analyser af Dylan- og Bonotekster, og han finder altid kirkelig relevans i det han skriver om. Det er personlige analyser af Bowie, Brønnum præsenterer os for, og også her kredser han om det kristne og i bredere forstand det spirituelle. Overordnet ser han Bowie som eksistensdigter, men det er den kristne vinkel, der adskiller denne bog fra de mange andre om Bowie.

Brønnum skriver som altid kyndigt og lige ud ad landevejen. Hans analyser er skarpe, og hans passion for Bowie tydelig. Der er kommet en del bøger om Bowie, og i den brede vifte af Bowie-litteratur kommer ordrigheden og den åbenlyse fokusering på det religiøse i "Bowie - rockmusikeren som eksistensdigter" til at spærre for det brede Bowiepublikum, mens præster og kristne formidlere vil kunne finde god inspiration hos Brønnum.

I antologien, Changes, skriver en lang række danske Bowie-entusiaster om legenden til et bredere publikum.