Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Boy Nobody


Beskrivelse


Boy Nobody er 16 år og og soldat i den hemmelige organisation "Programmet". Han har lært at skille følelser og handling, men i New York bliver det svært da han møder Samara.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 5. nov. 2013

Spændende roman om en 16-årig børnesoldat på hemmelig mission i nationens tjeneste i dagens USA. Til læsere fra 13 år.

Boy Nobody er en 16-årig ung fyr uden navn og historie. Som 11-årig blev han kidnappet af den hemmelige organisation "Programmet", hjernevasket og uddannet til at være koldblodig soldat og snigmorder i nationens tjeneste, der kan løse sin opgave og hurtigt rejse videre til næste mission. Det kører for teenagesoldaten, men i New York møder han sin ligemand Samara, datter af missionens mål, borgmesteren. Hun kalder følelser og glemte minder om hans fortid frem, men det viser sig at hun har sin egen dagsorden, og romanen kulminerer i et overraskende inferno af israelske terrorbomber. En spændende bog, som det er svært at lægge fra sig. Kapitlerne er af vekslende længde, men gennemgående korte, og det giver historien drive. Sproget er knapt og dialogpræget, men alligevel billedskabende. En bog, der både i handling og sprog henvender sig til gode læsere. Appellerende forside med billede af sigtekorn og New Yorks skyline og en fin bagsidetekst, der lover flere bøger om Boy Nobody.

Et bud til dem, der har læst Robert Muchamores Cherub-serie, eller Anthony Horowitz' noget ældre Alex Rider-serie, som begge er til en lidt yngre målgruppe. Kan også være af interesse for dem, der har læst Kevin Brooks' iBoy, 2011, eller dem der har set filmene om Jason Bourne.

Spændende roman om en teenagesoldat uden navn og historie, der henvender sig til gode læsere.


Weekendavisen

d. 31. okt. 2014

af

af

Vibe Termansen

d. 31. okt. 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 67, nr. 2 (2014)