Bøger / faglitteratur / erindringer

Brev til mit yngre jeg


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

En række kvinder, der i brevform henvender sig til deres yngre jeg, er for kvinder. Den taler på alle måder til kvinders refleksion over hvordan, og hvorfor man er blevet, den man er. Hvad har vi lært? Hvordan kan vi gøre det bedre for os selv og hinanden?.

En række kendte og mindre kendte kvinder inden for medier, kultur og design, har skrevet et brev til sig selv, hvor de stiller deres yngre jeg en række spørgsmål. Kvinderne er i alderen fra godt 30 år og til ca. 70 år. Brevene er lige så forskellige som kvinderne, men er overvejende positive, og der vises stor sympati for det yngre jeg. De er åbne og viser sårbarhed. Der er udstrakt ømhed, kærlighed og humor, men mange viser også hvor hård man været ved sig selv. Rådene er bl.a., at man lærer også af nederlag, man skal være ambitiøs, man skal give slip på glansbilleder, og dårlig samvittighed kan ikke bruges.

Bogens form med et brev til sit yngre jeg er ikke tidligere set. Den kan anvendes på lige fod med de mange interviews- og samtalebøger, som der p.t. kommer rigtig mange af. Denne virker lidt uredigeret uden forord eller oplysninger om redaktørerne.

En sympatisk og underholdende bog, hvor man indirekte forsøger at give nogle dyrekøbte erfaringer videre. Den vil inspirere kvinder til refleksion over hvordan, og hvorfor man er blevet den man er.


Jyllands-posten

d. 8. feb. 2008

af

af

Julie Top-Nørgaard

d. 8. feb. 2008