Bøger / faglitteratur / erindringer

Brobyggeren med dirigentstokken


Beskrivelse


Dirigent Frans Rasmussens (f. 1944) erindringer fra både privatlivet og det professionelle liv. Om en lang musikalsk karriere med forkærlighed for korsang og for at arbejde med og svage og udsatte sjæle.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 23. okt. 2014

Musikglade biografilæsere kan glæde sig over den charmerende dirigent og musikformidler Frans Rasmussens erindringer fra sit professionelle og private liv.

Frans Rasmussen var én af fire privilegerede og uregerlige apotekerdrenge fra Aalborg. Han var utilpasset i skolen, men fandt sin rette hylde da han som kun 16-årig blev optaget på musikkonservatoriet i København, hvor han senere blev lærer gennem 37 år. I et fyldigt afsnit af erindringerne fortæller han om samlivet med tre koner og med børn og delebørn. Men mest fylder erindringerne fra den lange musikalske karriere, hvor han fortæller om kendte musikfolk han har arbejdet sammen med, om glæden ved at formidle og om forkærligheden for korsangen og for arbejdet skæve gevækster og svage og udsatte sjæle, sådan som offentligheden har kunnet se det i tv-produktioner som "Stemmer fra opgangen" og "Stemmer fra Vollsmose".

De livlige erindringer er skrevet med den varme og det engagement i musikken, man kender fra Frans Rasmussens tv-optræden, og de giver også læseren et fint indtryk af hans personlige baggrund for at formidle musik til udsatte grupper.

Melodien der blev vedLangsomt, men usikkert og Langsomt, men usikkert er tilsvarende musikalske erindringer for musikglade læsereMelodien der blev ved og er tilsvarende musikalske erindringer for musikglade læsere.


Weekendavisen

d. 21. nov. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 21. nov. 2014