Bøger / faglitteratur / bagebøger

Brød, pizza og tærter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 15. maj 2012

Pasta og Brød, pizza og tærter er de første titler i serien Det finere italienske køkken, der kommer til at omfatte ti bøger i alt. Opskrifterne er baseret på, at alt er hjemmelavet fra grunden, så man skal være villig til at investere tid og også have en del erfaring for at kunne bruge opskrifterne. Dog kan alle måske finde inspiration.

Det fremgår ikke, hvorfra opskrifterne stammer, men Pasta afsluttes med et afsnit, hvor en håndfuld kokke fra fine italienske restauranter hver giver en opskrift fra sig. I Pasta er der en overvægt af opskrifter med ravioli og også en hel del med gnocchi. Brød, pizza og tærter har opskrifter på almindelige brød og madbrød i bred forstand. Generelt gælder det, at der til hver opskrift angives sværhedsgrad og tid til forberedelse og tilberedning, hvor forberedelsestiden ikke holder, og slet ikke hvis man selv skal lave dejen. Dertil kommer forslag om vin/øl. Bøgerne er i højt, smalt format med mange helsides fotografier. De er slørede og utydelige, sikkert bevidst da det er gennemgående, men det fremstår som dårlig kvalitet.

Der er mange bøger med lignende opskrifter på biblioteket, som fx Pizza, calzone & focaccia og Den store pasta kogebog.

Kogebøger med noget tidskrævende opskrifter der ikke adskiller sig væsentligt fra, hvad man finder andre steder.Informationer og udgaver