Film / fiktion / tv-serier

Broen


Beskrivelse


Liget af en kvindelig svensk politiker findes midt på Øresundsbroen. Dansk og svensk politi må samarbejde om opklaringen af det der viser sig at være to kvindemord, og snart følger flere. De to kriminalbetjente Saga Norén og Martin Rohde skal opklare sagen. Samtidig sætter flere nye mord de to på arbejde i døgndrift.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2012

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 7. mar. 2012

Den dansk-svenske krimiserie Broen er for alle der holder af en uhyggelig og nervepirrende krimi. Formidles sammen med kriminalgåder i fakta og fiktion.

Et kvindelig findes placeret på grænsen mellem den danske og den svenske side på Øresundsbroen. Malmø politi sender Saga Norén (Sofia Helin) og Københavns politi sender Martin Rohde (Kim Bodnia) til gerningsstedet. De to skal opklare sagen, der viser sig at være to overskårne kvindelig. Morderen meddeler sig gennem journalisten Daniel Ferbé, der får den tvivlsomme opgave at formidle de makabre budskaber videre til offentligheden. Snart følger en bølge af forgiftede hjemløse o.l., der mystificerer den detaljeorienterede Saga og den mere spontane Martin. De forstår efterhånden, at morderen er systematisk i sin planlægning, men motivet bag myrderierne forbliver dunkelt. Da morderens hævnmotiv afsløres viser det sig at gå tæt på Martin og hans fortid. Hans Rosenfeldt har skrevet manuskript til tv-serien, der er instrueret af Charlotte Sieling og Henrik Georgsson.

Instruktøren af afsnit 7-10 Henrik Georgsson har bl.a. instrueret afsnit af krimiserien Wallander, der er i den dystre nordiske genre. Broen er beslægtet med de nordiske krimiserier, hvor Varg Veum-rækken og Mænd der hader kvinder-trilogien kan nævnes. Selve plottet giver associationer til Nitten røde roser.

En velinstrueret, veldrejet krimiserie, overraskende og gådefuld. Kim Bodnia og Sofia Helin er et rigtig godt makkerpar.


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2011

af

af

Niels Lillelund

d. 29. sep. 2011


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2011

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 29. sep. 2011


Weekendavisen

d. 14. okt. 2011

af

af

Søren Staal Balslev

d. 14. okt. 2011


Information

d. 24. nov. 2011

af

af

Rune Lykkeberg

d. 24. nov. 2011


Filmmagasinet Ekko

Nr. 55 (2011)

af

af

Morten Piil

Nr. 55 (2011)