Bøger / faglitteratur

Brudstykker af det moderne Indien


Beskrivelse


Om Indiens udvikling siden løsrivelsen fra Storbritannien i 1947. Beskrivelse af det indiske samfund med dyk ned i begivenheder, personer og partier, der har en central betydning for hele nationen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2017

af

af

Morten Brynildsen

d. 7. aug. 2017

Tilbundsgående beretning om det moderne Indien. For alle, der har en interesse i landets samfund og historie - uanset om man er backpacker, forsker, hippie, rejsende, forretningsmand, studerende, romantiker, globalist eller politiker.

Om Indiens udvikling siden løsrivelsen fra Storbritannien, der blev officiel i 1947. Peter Johansen beskriver det indiske samfund i makroperspektiv og blander det med dyk ned i begivenheder, personer og partier, der har central betydning for hele nationen. Indien er stort på alle måder, og hele spektret fra det middelalderlige bondesamfund til it-revolutionens og forretningsverdenens elite tages under behandling. Religion, kaster, mægtige familiedynastier, konstante kriser, altomvæltende reformer, korruption, social opstigen og fald er alt sammen med til at krydre den meget komplekse historie om det moderne Indien.

Peter Johansen kan sit stof til fingerspidserne, og han har her formået at gøre samfundslitteratur til en ægte pageturner med sine evne til at bringe de små historier frem i den store fortælling om Indien. Det er en bog, der har plads og tid til at gå nuanceret ind i de uundgåelige problemstillinger og mægtige modsætninger, som til stadighed præger landet.

En fremragende arvtager efter Indien - verdens næste stormagt fra 2010, ikke mindst fordi den behandler de store politiske omvæltninger, der skete omkring valget i 2014.


Politiken

d. 29. okt. 2017

af

af

Claus Blok Thomsen

d. 29. okt. 2017


Religion

2017, nr. 4

af

af

Signe Elise Bro

2017, nr. 4