Bøger / skønlitteratur / digte

Bruxelles


Beskrivelse


Digte. Selvbiografiske digte om en dansk kvinde, der stifter familie med en arabisk mand og gør forskellige forsøg på at finde sig til rette i Bruxelles, da byen rammes af et terrorangreb.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 19. mar. 2018

Selvbiografiske digte om en dansk kvinde, der forsøger at finde sig rette i Bruxelles med en muslimsk mand og et lille barn. For læsere af nyere dansk litteratur.

Bogens jeg, en ung dansk kvinde, møder ved samlingens start H, som er muslim. Sammen får de datteren S. I et andet spor følger vi jegets forsøg på at hjælpe sin kræftsyge moster. Den 22. marts 2016 blev Bruxelles ramt af et terrorangreb og dets følgevirkninger for kvinden, familien og byen er omdrejningspunktet for bogens sidste halvdel. I kølvandet på terrorangrebet og regeringens bestræbelser på at lukke byen ned, flytter frygten og tvivlen ind, og familien må igen forsøge at finde sig til rette. Anne-Louise Bosmans er uddannet på forfatterskolen og har været bosat i Bruxelles i ca. 10 år, og det er ca. den periode, som samlingen handler om. Bosmans har tidligere udgivet digtsamlingerne VillaVi er amøber og Vi er amøber, som også kredser om temaet identitetBogens jeg, en ung dansk kvinde, møder ved samlingens start H, som er muslim. Sammen får de datteren S. I et andet spor følger vi jegets forsøg på at hjælpe sin kræftsyge moster. Den 22. marts 2016 blev Bruxelles ramt af et terrorangreb og dets følgevirkninger for kvinden, familien og byen er omdrejningspunktet for bogens sidste halvdel. I kølvandet på terrorangrebet og regeringens bestræbelser på at lukke byen ned, flytter frygten og tvivlen ind, og familien må igen forsøge at finde sig til rette. Anne-Louise Bosmans er uddannet på forfatterskolen og har været bosat i Bruxelles i ca. 10 år, og det er ca. den periode, som samlingen handler om. Bosmans har tidligere udgivet digtsamlingerne Villa og , som også kredser om temaet identitet.

Bogen giver et interessant indblik i en dansk kvindes forsøg på at finde sig til rette i det fremmed. Bogen har flere gode sekvenser og berører fint temaer som fx identitet, fremmedgørelse, terror, kærlighed familien og danskhed. Formmæssigt gør digtene dog ikke meget væsen ud af sig, og som poesi betragtet er samlingen da også mindre interessant.

I Alting blinker tematiserer Naia Maria Aidt personlige oplevelser af fremmedhed i forhold til sine bindinger til danske rødder og i relation til eksil og hjemstavn.


Weekendavisen

d. 20. apr. 2018

af

af

Lars Bukdahl

d. 20. apr. 2018


Information

d. 13. apr. 2018

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 13. apr. 2018



Informationer og udgaver